Ontspanningsmassage

Het woord zegt het al; ‘ontspanning’ en daar gaat het om bij deze vorm van massage.
Een goede ontspanningsmassage is een weldaad voor lichaam en geest en het behoud van een goede gezondheid.
Ontspanningsmassage is bedoeld om los te komen van de dagelijkse stress in lichaam en geest, zodat het lichaam weer ervaart hoe het aanvoelt om ontspannen te zijn.

Tijdens een ontspanningsmassage wordt er gebruik gemaakt van lange strijkingen, knedingen en schuddingen die ervoor zorgen dat de doorbloeding beter zal worden en afvalstoffen worden afgevoerd. Doordat de spieren ontspannen ontstaat er een algehele ontspanning van lichaam en geest.

Gun jezelf dat moment van rust en ontspanning.


Hotstone massage

Een Hotstone massage is een massage van het lichaam waarbij gebruik wordt gemaakt van basalt stenen die in een Heater opgewarmd worden tot ongeveer 45 graden Celsius. De warmte van de stenen dringt diep door in de spieren.  

Een Hotstone massage zorgt voor een diepe ontspanning en ontgiften van het lichaam, afvoeren van afvalstoffen en geeft bovendien veel energie. 

De Hotstones worden gebruikt om het lichaam goed warm te houden en om mee te masseren. Deze massage is zeer geschikt voor mensen met reuma, artrose of fibromyalgie, spanning, stress, spierproblemen, slechte doorbloeding. 

De massage bestaat vooral uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. Door de combinatie van warmte en beweging werkt de massage dieper in op het spierweefsel.

Een Hotstone massage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans. 

Werkwijze:

De rug wordt afgedekt met een warme handdoek waarop de stenen worden gelegd. Dan worden de benen met warme olie ingesmeerd en deze één voor één gemasseerd met de stenen maar ook met de handen.  

De  voeten worden aan de bovenkant gemasseerd, daarna krijg je tussen de tenen warme steentjes en worden de voeten ingepakt zodat ze warm blijven. 

Daarna wordt de hele rug gemasseerd met zowel de handen en stenen. 

Tot slot worden de armen mee gemasseerd. zodat de algehele ontspanning compleet is. 

Contra-indicaties:

Er zijn een aantal contra-indicaties waarbij hotstone massage absoluut wordt afgeraden:

* eerste 3 maanden van de zwangerschap
* ontstekingen
* onbekende pijn
* huid infectie / open wond
* koorts / griep
* besmettelijke huidziekten
* mensen met een levensbedreigende ziekte