Ontspanningsmassage 

Het woord zegt het al; ‘ontspanning’ en daar gaat het om bij deze vorm van massage. 

Een goede ontspanningsmassage is een weldaad voor lichaam en geest en het behoud van een goede gezondheid.

Ontspanningsmassage is bedoeld om los te komen van de dagelijkse stress in lichaam en geest, zodat het lichaam weer ervaart hoe het aanvoelt om ontspannen te zijn.

Veel mensen ervaren stress of zijn gespannen, zitten voor hun werk achter de computer in een veelal verkeerde houding en hebben vaak een pijnlijk strak gevoel in het hoofd, de nek, schouders, bovenrug. Spanningen worden vrijwel altijd opgeslagen in de nek en schouders en dat veroorzaakt vaak hoofdpijn. Deze hoofd-, nek-, schouder-, rug massage of rug massage is gericht op het herstel, de doorbloeding en het losmaken van deze spiergroepen. 

Een hoofd-, nek-, schouder-, rug massage duurt 60 minuten en de rug massage duurt 30 minuten. Tijdens een massage wordt allereerst de grote rugspier opgerekt en losgemaakt. Daarna worden alle spieren in de onderrug gemasseerd en losgemaakt. Vervolgens begint de massage vanaf het punt onder de schouderbladen en worden de spieren rondom het schouderblad ook gemasseerd en losgemaakt. Ook wordt de nek gemasseerd en bij teveel spanning bij de achterhoofdsrand worden de spieren hier losgemaakt. Daarna komt het hoofd aan de beurt, een onderdeel van deze massage waar iedereen van geniet! De massage wordt afgesloten door middel van strijkingen, kloppingen en Pulsing. 

Wil je echt eens helemaal ontspanning, kies dan voor één van deze massages!