Emotie management

Silhouette of woman praying over beautiful sunrise background

Emoties, we hebben ze allemaal, we kunnen niet zonder, ook al is het soms niet prettig om ze te (moeten) ervaren. Emoties worden door iedereen op een andere manier beleefd, zo worden sommige mensen bijvoorbeeld sneller boos dan anderen. Deze emoties kunnen ons dagelijks leven dusdanig beïnvloeden dat we minder kunnen genieten en vaak gebukt gaan onder de lasten van de emotie. Als we deze emoties maar lang genoeg voelen en er niet mee aan de slag gaan, ontstaan er lichamelijke en psychische klachten. Depressie, stress, burn-out, oververmoeidheid en allergieën zijn klachten die veel voorkomen. 

Emoties zijn van zichzelf niet destructief of belemmerend, het is de reactie, de manier waarop we met onze emoties omgaan. Problemen ontstaan wanneer emoties niet worden herkend of wanneer ze worden onderdrukt, we stoppen ze weg waardoor ze opstapelen en komen uiteindelijk versterkt tot uiting met alle gevolgen van dien.

Emotiemanagement is een unieke methode om emotionele problemen snel en doeltreffend op te lossen. Bij deze methode werken we met de emoties die zich hebben vastgehecht aan het energetisch systeem. Veel fysieke en mentale problemen worden veroorzaakt door aanhoudende emoties. De stress die bijvoorbeeld angst, verdriet, schuldgevoelens, boosheid en dergelijke met zich meebrengt, kan ons uitputten en zelfs ziek maken.

Emotiemanagement helpt jou opnieuw in balans te komen en te blijven! Het richt zich op verschillende mogelijkheden tot behandeling van belemmerende emoties op energetisch, mentaal en lichamelijk vlak. 

Door gebruik te maken van verschillende technieken als het aanbrengen van positieve en neutraliserende ankers, EFT/TAT sessies, RET en diverse andere oefeningen en methoden, kunnen we de emoties die ons in het dagelijks leven belemmeren aanpakken en oplossen. 

Het eerste consult bestaat uit een uitgebreid intakegesprek om te onderzoeken wat de emoties/klachten zijn. In dit gesprek beginnen we ook met de voorbereiding: het aanleggen van de ankers. Daarna maken we een vervolgafspraak voor de eerste behandeling. 

Voor meer informatie kun je contact met me opnemen.