Emotie management

Silhouette of woman praying over beautiful sunrise background

Emoties, we hebben ze allemaal, we kunnen niet zonder ook al is het soms niet leuk om ze te (moeten) ervaren. Angst bijvoorbeeld kan heel vervelend zijn om te ervaren, maar diezelfde angst zorgt ervoor dat we goed uitkijken bij het oversteken, geen giftige stoffen binnenkrijgen. De emotie angst dient in deze gevallen als een waarschuwingssysteem en helpt ons levend en gezond te blijven.

 

Emoties zijn van zichzelf niet destructief of belemmerend, het is de reactie, de manier waarop we met onze emoties omgaan. Problemen ontstaan wanneer emoties niet worden herkend of wanneer ze worden onderdrukt, we stoppen ze weg waardoor ze opstapelen en komen uiteindelijk versterkt tot uiting met alle gevolgen van dien.

 

Emoties worden door iedereen weer op een andere manier ervaren. Sommige mensen worden sneller boos dan de ander, maar kunnen ons dagelijks leven dusdanig beïnvloeden dat we minder kunnen genieten en vaak gebukt gaan onder. Als we deze emoties maar lang genoeg hebben en er niets mee doen, ontstaan er uiteindelijk lichamelijke en psychische klachten. Depressies, stress, burn-out, oververmoeidheid, allergieën zijn klachten die veel voorkomen.

 

Emotiemanagement is een unieke methode om emotionele problemen snel en doeltreffend op te lossen. Bij EM werken we met de emoties die zich hebben vastgehecht aan het energetisch systeem. Veel fysieke en mentale problemen worden veroorzaakt door aanhoudende emoties. De stress die angst, verdriet, schuldgevoelens, boosheid e.d. met zich meebrengt kunnen ons uitputten en zelfs ziek maken.

 

Emotiemanagement helpt je opnieuw in balans te komen en te blijven! Het richt zich op verschillende mogelijkheden tot behandeling van belemmerende emoties op energetisch, mentaal en lichamelijk vlak.

 

Door gebruik te maken van verschillende technieken zoals het aanbrengen van positieve en neutraliserende ankers, EFT/TAT sessies, RET en diverse andere oefeningen en methoden, kunnen we de emoties die ons in het dagelijks leven belemmeren aanpakken en oplossen.

Het eerste consult bestaat uit een uitgebreid intakegesprek om te onderzoeken wat de emoties/klachten zijn en gaan we beginnen met de voorbereiding. De voorbereiding bestaat uit een behandeling en een aantal oefeningen. Daarna wordt er een vervolgafspraak met je gemaakt.

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen.