Voetreflextherapie is een eeuwenoude Chinese behandelmethode die werkt vanuit het principe dat jouw voeten in verbinding staan met jouw hele lichaam. Dit komt door de zenuwuiteinden die op jouw voeten te vinden zijn en die verbonden zijn met de zenuwen in jouw lichaam. In de reflexologie worden voeten verdeeld in verschillende reflexzones of drukpunten die gekoppeld zijn aan specifieke (verticale) delen van het lichaam met bijbehorende organen. Via de voeten zijn dus alle inwendige organen en is elk lichaamsdeel terug te vinden, jouw voeten zijn als het ware een spiegel van jouw lichaam. De reflexzones op jouw rechtervoet komen overeen met de rechterzijde van jouw lichaam, de reflexzones op jouw linkervoet met de linkerzijde van jouw lichaam. Wanneer ergens is het lichaam een blokkade te vinden is, denk bijvoorbeeld aan pijn in de nek, dan ontstaat een ophoping van chemische stoffen (ook wel kristallen genoemd) rond de zenuwuiteinden in deze reflexzone op de voeten. Het reflexpunt wordt door deze ophoping gevoelig en voetreflextherapie kan dan uitkomst bieden. Door druk uit te oefenen op deze reflexzone worden de kristallen opgelost, de afvalstoffen afgevoerd en het zelf genezend vermogen van het lichaam geactiveerd. Reflextherapie zorgt dus voor een verbeterde doorbloeding en energiedoorstroming in het deel van het lichaam dat overeenkomt met de behandelde reflexzone, waardoor de blokkade wordt opgeheven en het lichaam terug in balans komt. Voetreflextherapie is dus geen voetmassage, de technieken die gebruikt worden behandelen het reflexgebied intensief en met druk.  
 
Bij Kamlang kun je terecht voor een voetreflextherapie behandeling van 60 minuten, waarin we deze voetreflextherapie combineren met ontspanningstechnieken. Deze technieken zijn gericht op het masseren van de spieren en het los kneden van de voeten, waarbij vooral strijkende en knedende bewegingen worden gebruikt. Deze ontspannende technieken zorgen, naast de diepgaande behandeling van de voetreflextherapie, voor een oppervlakkige en ontspannende behandeling van de reflexpunten op de voeten. De combinatie van beide methoden zorgt voor een volledige, diepgaande behandeling van jouw hele lichaam!  
 
Wil je liever alleen de voetreflexmassage van 30 minuten boeken? Dat kan natuurlijk ook! Kijk voor beschikbare tijden en behandelingen in de online agenda.