TAT is een eenvoudige techniek die diepgaande veranderingen teweeg kan brengen en u op een snelle en adequate manier kan helpen een gezonde emotionele staat van leven te bereiken.

Deze methode bestaat uit het behandelen van een aantal accupunten en het gebruik van affirmaties, maar wordt op een andere manier uitgevoerd dan EFT. De werking is niet sterker of zwakker dan EFT, maar TAT is vooral geschikt voor het aanpakken van emotionele aspecten die voortvloeien uit gebeurtenissen en overtuigingen.

De nadruk en werking liggen in het loslaten van emoties. U wordt gestimuleerd om uit de cirkel van emoties te komen die de situatie onderbewust blijven prikkelen.

De methode bestaat uit een specifieke houding waarbij een aantal punten worden vastgehouden en 7 verschillen affirmaties worden gebruikt. Er wordt niet geklopt op de punten, deze punten hoeft u alleen vast te houden.

Met TAT brengen we veel energie in beweging, vaak meer dan met de andere methoden en technieken van Emotiemanagement. TAT kent geen specifieke bijwerkingen en contra-indicaties.

Meestal zijn twee behandelingen met TAT voldoende, EFT heeft soms meerdere sessies nodig. Alle technieken kunnen naast elkaar gebruikt worden en nemen weinig tijd in beslag. Wanneer welke methode wordt toegepast, hangt af van wat er op dat moment het beste bij u past.