Hotstone massage

Een Hotstone massage is een 60 minuten durende massage van het lichaam waarbij gebruik wordt gemaakt van basalt stenen. De stenen worden opgewarmd tot ongeveer 45 graden Celsius. De warmte van deze stenen dringt diep door in de spieren. Een Hotstone massage zorgt voor een diepe ontspanning, ontgift het lichaam, helpt bij het afvoeren van afvalstoffen en geeft bovendien veel energie. De warme basalt stenen worden niet alleen gebruikt om het lichaam goed warm te houden maar ook om mee te masseren.  

Deze massage is zeer geschikt voor mensen met reuma (mits er geen actieve ontstekingen zijn), artrose of fibromyalgie, spanning, stress, spierproblemen of een slechte doorbloeding. De massage bestaat vooral uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen en knedingen. Door de combinatie van warmte en beweging werkt de massage dieper in op het spierweefsel en draagt deze bij aan de zelfherstellende functie van het lichaam. Organen worden gestimuleerd en het lichaam komt meer in balans. 

Tijdens een Hotstone massage wordt er gebruik gemaakt van warme olie en wordt er, naast het gebruik van stenen, ook met de handen gemasseerd. Eerst worden de armen gemasseerd, gevolgd door de voeten. Hierbij worden warme steentjes tussen de tenen geplaatst en worden de voeten ingepakt. Vervolgens worden de benen aan de voorzijde en vervolgens de achterzijde gemasseerd. Tot slot komen ook de rug, nek en schouders aan de beurt. Na de massage wordt er een handdoek met Hotstones op de rug gelegd en sluiten we af met Pulsing voor de ultieme ontspanning.