Holistic Pulsing

Holistic Pulsing is een bijzondere therapievorm met grote dieptewerking die buitengewoon aangenaam is. 
Het lichaam wordt op een speelse, zachte. liefdevolle en natuurlijke manier in beweging gebracht door verschillende technieken.

Het lichaam wordt ‘gepulst’ in een op de persoon afgestemd ritme. Kleine en grotere pulsen stromen als golfjes door het hele lichaam. De pulsen kunnen gecombineerd worden met wiegende, rollende, rekkende en strekkende bewegingen.

De pulsende bewegingen brengen het lichaam in een diepe ontspanning en de geest geheel tot rust. 
Vergeten spanningen en blokkades die mogelijk normaal lijken, kunnen los komen. Het lichaam kan zich zo fysiek, emotioneel en mentaal herstellen omdat deze behandeling rechtstreeks werkt op blokkades in het lichaam.

De voortdurende beweging raakt al je spieren, gewrichten en cellen, van buiten en binnen, van top tot teen.
Het ontspant op veel niveaus, maakt losser en helpt loslaten, laat je energie weer doorstromen.

Holistic Pulsing creëert mede door de zorgvuldigheid een veilige omgeving waarin je steeds dichter bij jezelf kunt komen en je eigen grenzen gaat ervaren. Je wordt uitgenodigd om naar ze te luisteren én ze aan te geven. Door het spelen met je grenzen, leer je ze steeds beter kennen en je erop af te stemmen, waardoor je ruimte creëert voor nieuwe ervaringen.

De spanningen kunnen op steeds dieper niveau losgelaten worden. Het lichaam opent zich en kan steeds meer de stroming, de tintelingen, de golfbewegingen en het genieten toelaten.

Tijdens een behandeling worden door de stromende en golvende bewegingen de vloeistoffen in het lichaam in beweging gebracht. Hierdoor worden alle lagen in ons geraakt en tot een harmonisch geheel geïntegreerd. Tevens wordt de doorstroming van de lichaamsvochten gestimuleerd en de afvoer van afvalstoffen bevorderd. Waar spanningen zijn, worden afvalstoffen vastgehouden en is er geen doorstroming. Als spanningen losgelaten worden, komen ook vastgehouden afvalstoffen vrij.

Holistic Pulsing werkt lang door!

De helende werking van Holistic Pulsing houdt niet op als er gestopt wordt met pulsen, de stroming wordt dan vaak zelfs intenser gevoeld. Sommige mensen voelen de na-werking nog enkele dagen. Ook water drinken is belangrijk voor het afvoeren van de losgekomen afvalstoffen en gifstoffen.

Naast de behandeling van fysieke klachten is Holistic Pulsing zeer heilzaam bij emotionele trauma’s, of problemen als acute paniektoestanden, chronische depressie en relatieproblemen.