Holistic Pulsing

Holistic Pulsing is een bijzondere therapievorm met grote dieptewerking die buitengewoon aangenaam is. Het lichaam wordt op een natuurlijke, speelse, zachte en vooral liefdevolle manier in beweging gebracht door het gebruik van verschillende technieken. 

Het lichaam wordt ‘gepulst’ in een op de persoon afgestemd ritme. Kleine en grotere pulsen stromen als golfjes door het hele lichaam. De pulsen kunnen gecombineerd worden met wiegende, rollende, rekkende en strekkende bewegingen. Door deze bewegingen wordt het lichaam in een diepe ontspanning gebracht en komt de geest helemaal tot rust. Vergeten spanningen en blokkades komen los, waardoor het lichaam zich fysiek, emotioneel en mentaal kan herstellen. 

De voortdurende beweging raakt al je spieren, gewrichten en cellen. Van binnen en buiten, van top tot teen. Het ontspant op veel niveaus, maakt losser en helpt loslaten, laat je energie weer doorstromen. De spanningen kunnen op een steeds dieper niveau losgelaten worden, doordat het lichaam zich opent. Hierdoor worden de stroming, de tintelingen, de golfbewegingen en het genieten steeds meer toegelaten. 

Tijdens een behandeling worden de vloeistoffen in het lichaam in beweging gebracht door stromende en golvende bewegingen. Alle lagen in het lichaam worden hierdoor geraakt en geïntegreerd tot een harmonisch geheel. Daarbij wordt de doorstroming van de lichaamsvochten gestimuleerd en de afvoer van afvalstoffen bevorderd. Waar spanningen zijn, worden afvalstoffen vastgehouden en is er geen doorstroming. Wanneer deze spanningen door Holistic Pulsing worden losgelaten komen deze vastgehouden afvalstoffen weer vrij. 

Holistic Pulsing werkt lang door! De helende werking van Holistic Pulsing houdt niet op als er gestopt wordt met pulsen. Na de behandeling wordt de stroming vaak nog intensiever gevoeld, sommige mensen voelen de nawerking zelfs nog enkele dagen. 

Naast de behandeling van fysieke klachten is Holistic Pulsing zeer heilzaam bij emotionele trauma’s of problemen als acute paniektoestanden, chronische depressie en relatieproblemen.