Cursus Leren Masseren voor beginners

Iedereen kan leren masseren, een massage geven is namelijk helemaal niet moeilijk. Met de juiste technieken, voorbereiding en kennis kan iedereen het leren! Deze cursus leert jou de grondbeginselen van masseren, van diverse massagetechnieken tot de verschillende spieren in het menselijk lichaam en de verschillende massagegrepen.
In de verschillende cursusdagen leer je niet alleen 107 massagetechnieken en-handgrepen, je wordt ook ondergedompeld in een stukje theorie waarin je leert wat een massage is en doet. Daarnaast maak je kennis met de richtlijnen voor een goede massage, zodat je leert hoe je professioneel een goede massage geeft waarvan de ontvanger compleet ontspant.

We gaan aan de slag met het oefenen van drie verschillende rug massages: een klassieke rug massage, de energetische rug massage en het losmaken van de huidlagen in de rug.
Je leert de massages stap voor stap uitvoeren. Niet alleen staan de stappen uitgebreid beschreven in de cursushandleiding zodat je thuis kunt blijven oefenen, ook worden de oefeningen tijdens de cursusdagen voorgedaan en kun je ter plekke oefenen in de professionele setting van de praktijk waarbij alle benodigdheden voor handen zijn.
Naast de rug massages leer je ook een eenvoudige schoudermassage uitvoeren en leer je hoe je de voor- en achterzijde van de onder- en bovenbenen kunt masseren. Kortom, een mooie basis voor een beginnend masseur of masseuse!

Na afloop van deze cursus heb je een goede basis waarmee je zelf aan de slag kunt gaan.
Probeer daarom zoveel mogelijk te oefenen, het liefst op veel verschillende personen.
Heb je de smaak te pakken? Probeer dan eens de vervolgcursus, waarin we aan de slag gaan met vier andere massages: een hoofd- nek- schoudermassage, het masseren van armen en benen, een voetmassage en een gezichtsmassage.

Meer informatie over de cursus vind je hier.